Flamingo

FlamingoFlamingo Geo CMS is een eenvoudig bruikbare interactieve kaartviewer en geo-content management systeem, gemaakt door en voor de provincies om haar geografische informatie beschikbaar te kunnen stellen aan het publiek, burgers, bedrijven en andere overheden. De Flamingo we-applicatie bestaat – naar keuze – uit een Open Layers kaartviewer om tegemoet te komen aan de webrichtlijnen of een Flash-kaartviewer. Hierin wordt de informatie wordt getoond en door middel van diversie modules is een pagina door een webredacteur zelfstandig in te richten.

Door de modulaire opzet van Flamingo kunnen vele verschillende web-applicaties rond geo-informatie worden gebouwd, variƫrend van zeer eenvoudige viewers rond een informatief thema, tot redelijk complexe applicaties, specifiek ter ondersteuning van bv een werkproces met ketenpartners.
De kracht van Flamingo is vooral de eenvoud en flexibiliteit van de applicatie. Daarnaast is er veel ervaring binnen haar open source community met betrekking tot ontwikkeling en beheer van deze open source applicatie.

Het Flamingo initiatief is het eerste open source geo-ICT project van eigen bodem. In de loop van 9 jaren is het uitgegroeid tot de meeste gebruikte open gis-viewer en geo-content management systeem binnen de overheid.

Om het project en haar codebasis te borgen en te bewaken is in 2012 besloten tot oprichting van een formele open source community en aansluiting bij de stichting Hergebruik Overheid. De voor open source reguliere vorm van samenwerking tussen eindgebruikers en ontwikkelaars vanuit resp. overheid en markt. Voor veel nieuwe deelnemers is dit een eerste kennismaking met deze innovatieve vorm van publiek-private-samenwerking.