Partners

De stichting wordt bij het initiëren, uitvoeren en beheren van hergebruikprojecten  ondersteund door diverse specialistische partnerorganisaties.

TripleCheck LOGO

Herbruikbaarheid van software is in zeer hoge mate afhankelijk van de aard en herkomst ervan. Zolang de bijbehorende risico’s niet in kaart zijn gebracht en eventuele aanpassingen zijn gepleegd is vriigave niet zonder gevaren. Voor audits ten aanzien van de kwaliteit, toegepaste licentie(s) en herkomst van – ter beschikking te stellen of reeds gestelde – code maken we gebruik van de diensten van TripleCheck. Internationaal specialist op het gebied van ‘software compliance’, code audits (‘provenance’) op basis van SPDX, Black Duck® Protex™ and Palamida™. Voor meer informatie: www.triplecheck.de

“At TripleCheck we see the foundation as the connection bridge for
organizations with a public responsibility to enable the dialogue and
implementation of open standards as the future for our society”, Nuno
Brito, director.

LOGO 42

Hergebruik binnen de overheid wordt bepaald door de conformiteit ervan aan referentiearchitecturen als NORA (Rijks) , PETRA (Provincies), GEMMA (Gemeenten) en WILMA (Waterschappen). Hiertoe werk de stichting samen met het bedrijf 42. Op basis van jarenlange ervaring met software-ontwikkeling op basis van open source voor (semi-) publieke en private opdrachtgevers beoordelen zij de mate van herbruikbaarheid vanuit het perspectief van de ontwikkelaar.

 

Op dit moment worden besprekingen gevoerd met potentiële juridische, technische e.a. specialisten om onze dienstverlening in de toekomst te verdiepen en uit te breiden.